"De natuur is de leermeesteres van de kunst"
HUTTEN EN TERASSEN

Ook een hut, terrasoverkapping of schuurtje behoort tot de mogelijkheden.
Heeft u zelf ideeën over het bouwen van een bijzondere hut,schuurtje of schutting met een unieke uitstraling? Neem contact op!  

.

.

×
HUT 
Een hut gebouwd op gemetselde muren. Deze hut is verdiept in de tuin aangelegd, zodat de hut zo min mogelijk ruimtelijke massa inneemt. Vanuit de woonkamer zie je slechts twee kleine ramen met daarboven een mooi schuinoplopend sedum dak.  Stahoogte in de hut is echter twee meter!

De hut is opgebouwd met verzaagde eiken bielzen. Het dak is versterkt om het sedum te kunnen dragen. De ramen zijn voorzien van veiligheidsglas en in de hut is een zelf ontworpen haard geplaatst.

.

.

×
HUT MET VERANDA
Bijzondere hut, geplaatst op een betonnen fundering met draadeinden. Op deze draadeinden zijn eiken rondhout palen geplaatst: mooie woeste boomstammen die met de eekschiller kaal geschild zijn. Deze boomstammen zijn verbonden met eiken balken. Hieruit zijn ook de gebinten opgetrokken. Op de gebinten zijn balken en planken van Douglas hout gemaakt. Oude pannen maken het bijzondere hutje compleet.

.

.

×
DROOGSCHUUR 
Schuur gebouwd om haardhout te drogen.  In de schuur kunnen 9 rolcontainers staan; goed voor 8 kuub hout. Vers geoogst hout kan je naar achteren zetten; het droge hout vooraan bij de deur. Opgebouwd uit Douglas balken die allemaal in de staanders gezaagd zijn. Tegen de balken zijn oude creosool palen geschroefd, met tussenruimte; zo kan de wind prima door de hut waaien en het hout drogen.
De tweedehands paaltjes zijn afkomstig uit het Betuwse land: fruitpaaltjes!

.

.

×
SCHUTTING
Schutting opgebouwd uit Douglas staanders. Tussen deze staanders liggen gestapelde fruitpaaltjes. Deze zijn ingekort en gepunt zodat ze precies tussen de staanders passen. Deze schutting is gedeeltelijk dicht; 80 procent dicht, 20 procent open. Fruitpaaltjes zijn nu eenmaal niet helemaal recht.

.

.

×
TERRASOVERKAPPING
Constructie van eiken gebinten. Gedisseld en geschuurd. Hierdoor ontstaat een aparte structuur van het opppervlak.

.

.

×
HUT IN KINDERKAMER,
In de nok van een kinderkamer een mini hut getimmerd van grof kastanjehout. Met touwladder van sloophout.

.

.

×
SCHUURDEUR
Dubbele eiken schuurdeur vervangt de oude stalen garagedeur.

.

.

×
HUT IN AANBOUW