"De natuur is de leermeesteres van de kunst"
STOELEN EN BANKEN

BARNEVELDSE STOOKSTOELEN
Deze stoelen heb ik ontworpen om te gebruiken bij de haard of kachel. Het zijn kleine, compacte stoelen met drie poten. Het is een stoeltje dat je snel pakt om bij de haard te zitten zonder dat je last krijgt van je rug… Aan de voorkant zit één poot. Zo kan je links en rechts van dat pootje je  voeten kwijt als je aan het stoken bent. Barneveldse stookstoelen hebben een zitting in de vorm van een ei: breed van achter en smal van voren.

BEDBANKJES
Deze bankjes zijn speciaal gemaakt voor op de slaapkamer. Ze zijn compact van formaat. Je zet ze naast of achter je bed; ideaal om je kleren overheen te leggen. Je kan er ook prima op zitten, hoor!

.

.

×
MODEL PAASHAAS
Zitting: Amerikaans eiken, afkomstig uit het Lunterse Buurtbos. Het is een grote splinter van een omgevallen boom, gezaagd in 2011. Deze is gladder bewerkt zodat niet meteen de splinters in je achterwerk haken als je erop gaat zitten!
Onderkant: Twee Y-vormige takken, Amerikaans eiken, zijn de dragers van de zitting. De takken zijn eerst geschild met een 'eekschiller', vervolgens fijngeschild met een mes en daarna geschuurd.
De schoren zorgen voor zijwaartse stevigheid en alle onderdelen zijn onderling verbonden met houten pennen.
Afwerking: onbehandeld. Niet geschikt om buiten neer te zetten. 

.

.

×
MODEL SPLINTER
HxBxL: 50x45x115cm.
Deze bedbank is gemaakt van Amerikaans eiken. De driepoot zorgt voor zijdelingse stabiliteit.
De zitting is gemaakt van een versplinterde stam; vandaar de grillige vorm. Je kunt er je kleren op leggen maar je kan er ook prima op zitten.
Afwerking: onbehandeld.

.

.

×
BANK 'KATJO'
HxBxL: 70x85x200cm.
Deze bank is gemaakt van een berk afkomstig uit Barneveld. Deze is overmidden gezaagd zodat ik in een keer een zit- en leun deel had. Deze zware bank is d.m.v. draadeinden aan elkaar bevestigd.
Anders is ie niet te transporteren!
De berken bank is driemaal in de olie gezet; dit type hout vind het niet fijn om onbeschermd buiten te staan en wil graag wat extra bescherming!

.

.

×
BANK 'EVI'
HxBxD: 35x110x35cm.
Deze bank is gemaakt van dennenhout. Vervolgens behandeld met lijnolie/gomterpentijn.
De olie is op kleur gebracht met rood- bruine toevoegingen.

.

.

×
BANK 'IEP'
Mooi voorbeeld van een bank die gemaakt is van een dierbare boom: een Iep die 42 jaar voor het huis stond moest worden gekapt. De Iep is nu terug als bank. Zijn dikke poten zijn voorzien een dikke teerlaag: deze gaan voorlopig niet rotten en geven de bank een eigen karakter!

.

.

×
BARNEVELDSE STOOKSTOEL 'TURBO EI'
HxBxL: 38x28x45cm.
Deze stoel bestaat uit een voorpoot en een Y vork als achterpoot. Een kleinere Y vork is de verbinding tussen de voor en achterpoten. Deze vork steekt wat door en lijkt zo op een uitlaat! Amerikaanse eik afkomstig uit het Lunterse Buurtbos.
De zitting is gemaakt van een verzaagde biels.
Afwerking: onbehandeld.

.

.

×
BARNEVELDSE STOOKSTOEL 'TURBO MINI EI'
HxBxL: 36x30x40cm.
Deze stoel is een kleinere uitvoering van 'Turbo ei'. Geschikt voor volwassenen maar ook voor kleine kinderen. Die willen ook wel graag 'bie de heerd'!
Afwerking: onbehandeld.

.

.

×
STOOKSTOEL 'NOOT'
HxBxL: 100x30x58cm.
Deze stookstoel heeft een rugleuning met handvat. Lekker lui bie de heerd dus…
Deze stoel is gemaakt van afgedankt pallethout gecombineerd met een steigerhouten zitting.
De tekst op de stoel is meerwerk. 
Afwerking: middelbruine was

.

.

×
STOOKSTOEL 'TAK-AAN-ZET'
HxBxL: 36x20x30cm.
Zeer smalle stookstoel, je kan er net je billen op kwijt! Deze is geschikt voor het kleinste plaatsje naast de haard. Die staat je niet in de weg….
De zitting is gemaakt van de takaanzet van een Amerikaanse eik. Daarom is die zo wonderlijk gevormd. De poten zijn ook van die Amerikaanse eik. De voor- en achterpoten zijn verbonden door een korte tak. Het hout komt uit het Lunterse Buurtbos.
Afwerking: onbehandeld.

.

.

×
BARNEVELDSE STOOKSTOEL 'DEN DREUGE'
HxBxL: 40x26x54cm. 
Deze stoel heeft drie gekruiste takken, afkomstig van een Zomereik uit het Schaffelaarse Bos.
De zitting is gemaakt van een oud eiken kastpaneel.
De tekst 'Stookstoel' is meerwerk.
Afwerking: middelbruine was.